Välkommen!

Den här sidan vänder sig till dig som är företagare och vill veta mer om bra sätt att marknadsföra dig, såväl online som offline. I alla tider har det varit nödvändigt för företagare att hitta sätt att nå ut till sina kunder och sätten har varit många. Marknadsföring och reklam är det som lockar kunder till din butik eller hemsida och det gäller som företagare att hitta rätt balans mellan hur mycket pengar du lägger ner och hur mycket effekt det har, något som verkligen inte alltid är enkelt.

Det finns många sätt att marknadsföra sitt företag, både på nätet och offline. Internetbaserad reklam är numera det absolut vanligaste, men ändå ser man fortfarande reklam i tidningar, TV och på annonspelare runt om i samhället, så det är uppenbart att även dessa metoder fortfarande fungerar bra.

Hur fungerar reklam?

Hur skapar man reklam som har förmågan att få folk att bli intresserade av ens produkt, söka upp den och till slut förhoppningsvis betala för den? Ja, det är en fråga som reklammakare och företagare har brottats med i alla tider. Studier visar att olika typer av reklam påverkar människor på olika sätt. Folk har till exempel generellt en betydligt positivare inställning till bioreklam än radioreklam. Där den första anses ”höra till” upplevelsen skapar den senare mest irritation och ses som ett onödigt avbrott. När reklam började visas i TV blev folk upprörda och tyckte att det förstörde upplevelsen, idag tycker många att det är skönt med ett avbrott då och då, eftersom man kan passa på att bre en macka eller gå på toaletten.

Men om reklamen ses som ett sätt att lämna TV:n och göra någonting annat, är den då verkligen effektiv? Ja, genom upprepning, fraser som fastnar i huvudet, melodislingor och annat lämnar reklamen ändå ett avtryck i våra medvetanden, förhoppningsvis ett positivt sådant. Och det är detta som är den springande punkten i modern marknadsföring. Det är inte hur många som exponeras för reklamen (vilket mäts bland annat i det så kallade OBS-värdet) utan om huruvida de som ser reklamen gillar den och fattar intresse för företaget. En lyckad marknadsföringskampanj ger resultatet att människor fattar förtroende för ditt företag, talar om det med vänner och har det i bakhuvudet när det är dags att handla.

Hitta din målgrupp

Som företagare gäller det alltså att hitta de människor som kan tänkas uppskatta din produkt, men även ditt företags image. Du måste alltså både hitta de kanaler där din tänkta målgrupp finns och dessutom utforma din reklam på ett sätt som tilltalar dem. Här sätts din fantasi på prov, och känner du att det är ett område du inte har tid eller lust att sätta dig in i ska du definitivt överlåta uppgiften åt en professionell PR-byrå. Med detta sagt går det dock som småföretagare att väcka intresse för sin produkt även med små medel. Vi går här kort igenom några av de vanligaste sätten att marknadsföra sig, både online och offline.

Reklam på nätet – exponering på rätt sidor

Som företagare har du antagligen en hemsida. Även om du kanske bedriver din verksamhet i en butik eller är hantverkare med egen firma så är en hemsida ett enkelt och oumbärligt sätt att berätta mer om dig själv och din verksamhet och vad du kan erbjuda. Det är hemsidan som blir navet i din digitala marknadsföring. Ditt mål är att locka folk dit och i slutändan handla något av dig, on- eller offline.

Att göra reklam på hemsidor där dina tänkta kunder rör sig är ett bra sätt att få trafik till din hemsida. Det bästa sättet att komma igång med detta är att vända sig till ett så kallat affiliateföretag som samarbetar med ägare till hemsidor. Exempel på sådana företag är Google Adsense, TradeDoubler, Adform med flera. Dessa företag ser till att din reklam visas för personer som tidigare visat intresse för din typ av produkt, så kallad riktad reklam. Du betalar i regel bara när en besökare klickar på en av dina annonser. I vissa andra modeller betalar du bara när besökaren fyllt i en intresseanmälan eller genomför en affär, priset blir då så klart högre. I gengäld får ägaren till hemsidan betalt för varje klick som genereras på dennes sida.

SEO – att komma först i sökresultaten

SEO är ett mycket bra och kostnadseffektivt sätt att synas på nätet. SEO står för Search Engine Optimisation, sökmotoroptimering, och går helt enkelt ut på att vässa din hemsida på ett sätt som gör att den hamnar högt upp i sökningar, framför allt på Google. Detta gör du genom att anpassa texterna på din hemsida utifrån några väl valda sökord som du vill ska förknippas med din produkt. Dessa sökord använder du i texter och framför allt rubriker på din sida. Även i sidans metainformation bör du vara tydlig med vad du säljer och vad syftet med sidan är, detta värdesätts av Google som kommer att ranka din sida högre. Det är också viktigt att du ofta uppdaterar din sida med nytt och relevant innehåll. Googles sökmotor vill ha fräscha och kvalitativa texter och är mycket effektiv på att sålla ut gammalt och irrelevant innehåll.

Ett alternativ till SEO är att betala Google för att komma högst i sökresultaten. Detta kostar dock pengar och är inte nödvändigtvis mer effektivt. För populära sökord blir priset ofta högt för att komma högst upp och besökarna ser att det rör sig om betald reklam. Har du en stor budget och vill ha ett snabbt resultat är detta dock ett effektivt sätt att synas.

Sociala medier – mer och mer viktigt

Självklart ska du ha konton på sociala medier där du kan visa upp dig och ditt företag. Sociala medier blir bara större och större och de allra flesta företag syns idag på flera sociala medier. Vi rekommenderar dock att du inte slentrianmässigt startar konton överallt som sedan blir svåra att hålla aktuella och uppdaterade utan i stället väljer ut en eller två plattformar där du vet att din tänkta kundkrets befinner sig och som du trivs med. Är din verksamhet riktad mot unga människor kanske inte Facebook är det bästa valet utan kanske snarare Instagram eller Snapchat, och tvärtom.

Traditionella kanaler – media och mässor

Att göra reklam utanför nätet är fortfarande effektivt. Har du ett företag som kan tänkas locka människor från en bred kundkrets kan reklam i tidningar, i kollektivtrafiken osv vara ett mycket effektivt sätt att locka kunder. Det svåra är att veta hur effektiv reklamen är, hur många som verkligen ser din annons och var. Men det är definitivt värt att prova, och märker du att din omsättning ökar kan du satsa mer pengar på detta.

Att synas på mässor och event är också ett mycket bra, och dessutom billigt, sätt att få exponering för ditt företag gentemot kunder som är intresserade av din bransch. Att sprida visitkort och flyers, till exempel i receptionerna hos företag som du vill förknippa dig med, är också utmärkt. Gammalt hederligt nätverkande med andra företagare på orten där du är verksam kan också skapa värdefull exponering.

Löneoutsourcing för dig som vill spara tid

Pappersarbete kan vara något av det tråkigaste som finns. I ett företag har man inget val. Man kan göra det enkelt och välja att ta hjälp med löneoutsourcing.

Siffror är inte det enklaste att hålla på med. Man kan vara duktig och ha mycket kunskap, men trots det tycka att det är riktigt tråkigt att hålla på med siffror. Många som har företag tycker det är något av det jobbigaste, när man ska arbeta med bokföring och liknande.

Har man då anställda så måste man även fixa med löner. Allting ska göras rätt, för man vill inte stå där en dag och ha gett ut för lite i lön. Det är minst samt pinsamt som chef att inte kunna få rätt på det och låta en anställd bli drabbad. Precis som man kan lämna bort bokföringen, så kan man välja att istället lämna bort kollen på lönerna.

Löneoutsourcing på löpande band

När man ska dela ut lön, så är det så mycket mer än att bara ge ut lön. Det ska räknas på skatter, sociala avgifter och även semesterlöner. Du kan lämna bort hela ansvaret om du väljer att outsourca lön. Då sköts allting på löpande band och du slipper oroa dig för att något går fel. Med experternas hjälp blir det gjort i tid och ordentligt.

Du kan fortsätta fokusera på företaget och fortsätta utveckla det. Dina anställda kommer troget finnas vid din sida när allt funkar som det ska. Detta är något för alla företag att satsa på – alla som vill spara tid.

Redovisningsbyrå i Stockholm hjälper dig med mer än bara bokslut

Om du väljer en redovisningsbyrå i Stockholm får du inte bara hjälp med bokföring och deklaration. De kan även hjälpa dig intyga din inkomst som företagare.

Att ha en redovisningsbyrå är en självklarhet för många företagare, även bland dem som driver sitt företag som en enskild firma. Att anlita extern experthjälp när det kommer till den ack så viktiga bokföringen och deklarationen är något många upplever som avstressande. Det kan vara svårt att hålla koll på alla konteringar och skatteregler själv.

Men visste du att en redovisningsbyrå kan vara dig behjälplig på så många fler sätt än genom att sortera bland dina kvitton? En auktoriserad revisor kan till exempel hjälpa dig när det kommer till alla de tillfällen då du behöver bevisa din inkomst, något som stundtals kan visa sig svår för egenföretagare.

Redovisningsbyrå hjälper dig bevisa din inkomst

En redovisningsbyrå i Stockholm kan till exempel skriva ut ett intyg om din inkomst när du behöver uppvisa inkomstbevis för till exempel en hyresvärd. Detta kan särskilt vara av intresse när du nyss startat ditt företag, och ännu inte hunnit ta det till ett fullt bokslut. Andra tillfällen då redovisningsbyrån kan hjälpa dig är till exempel då du ska förhandla om lån.

Många situationer i livet är klart enklare för den med fast anställning. Men med hjälp av en auktoriserad revisor kan även du som är egenföretagare ta del av sådant som är självklart för fasta anställda. Diskutera gärna med din redovisningsbyrå, innan du helt ger upp på bostadsmarknaden.

Så slipper man problem med sin skrivare

Det går att slippa pappersstopp och bläck som täpper igen skrivarhuvudet. Detta genom att istället hyra en skrivare med fri service. Här kommer några tips.

När den digitala eran kom var det många som först sa att papper och skrivare inte längre skulle komma att behövas. Men det visade sig ganska snart att de hade fel. Idag behövs pappersutskrifter mer än någonsin. De flesta organisationer och företag skulle inte kunna klara sig utan en väl fungerande skrivare.

Pappersstopp, randiga utskrifter och en skrivare som helt enkelt vägrar att skriva ut är bara några av de skrivarproblem som kan uppstå och som inte sällan också bidrar till irritation. Skrivarproblem orsakar jobbiga avbrott i arbetet och orsakar stress. Ibland lyckas man själv fixa problemet, men ganska ofta måste man kalla in en tekniker.

Hyr skrivare med fri service och utan bindningstid

För att slippa problem med skrivare som inte fungerar kan man istället hyra. När man hyr en skrivare ingår det dessutom fri service och reparation. Det finns effektiva skrivare för de flesta verksamheter att hyra. Många av dem fungerar även som skanner vilket gör det enkelt att ta kopior på viktiga papper.

Att hyra en skrivare är enkelt och prisvärt eftersom det inte finns någon bindningstid och kontraktet rullar på tills man själv säger upp det. Då det ingår regelbunden och fri service slipper man de flesta problem som annars kan uppstå med en skrivare. Men skulle skrivaren ändå strejka får man felet snabbt åtgärdat. Hyr skrivare här: www.hyrskrivare.se

Live shopping gör att dina kunder faktiskt behåller det de köpt

Live shopping är ett nytt och banbrytande sätt att ta sig an e-handel och shopping via nätet. Framför allt slipper du en massa fria returer som kostar skjortan.

Det är inte så himla lätt att se hur ett plagg ser ut om du bara har en platt bild som referens. Ett foto säger till exempel ingenting om hur tyget rör sig. Många konsumenter idag beställer hem massor med kläder online bara för att kunna prova dem. Fria returer är visserligen fria för den som handlar, men inte för dig som säljer varor.

Du har alltså allt att tjäna på att dina kunder verkligen vet vad de köper. Du kan spara mycket tid och pengar om de som beställer hem dina varor faktiskt behåller dem och är nöjda med sitt köp. Ett steg till att se till att det blir så, är att göra så att kunden verkligen vet vad det är han eller hon beställer.

Live shopping för varor med kvalitet

Med hjälp av ett banbrytande koncept för live shopping kan du säkerställa att dina varor visas upp på ett så korrekt sätt för kunderna. Samtidigt kan du använda dig av charmiga och säljande presentatörer som övertygar kunden till köp. Perfekt för den som vill ge sin försäljning en skjuts.

Det är faktiskt lite likt vad tv-shop en gång gjorde, fast helt uppdaterat och mycket fräschare. Live shopping i dag handlar inte om ett specifikt utbud särskilt riktat mot en viss publik, utan är ett marknadsföringssätt som alla producenter och återförsäljare kan använda sig av för de varor de även säljer i vanlig handel.

Att lämna in en konkursansökan kan kännas svårt

Konkursansökan är något de flesta drar sig för att skicka in. Du kan ta juridisk hjälp för att få till det med ansökningen och fylla i allt rätt från början.

Det kan komma en dag då du står inför en situation där pengarna inte räcker till. Företaget är på väg utför och det finns inte någon tydlig väg att gå för att få in några intäkter. Den dagen kan det vara dags att lämna in en konkursansökan. Tar du juridisk hjälp kan det gå så mycket smidigare.

Det finns även hjälp för dig som inte har fått dina pengar. Du som har innestående fordringar hos ett företag i ekonomiska svårigheter kan också lämna in en konkursansökan för att på så sätt få ut åtminstone en del av dina fordringar. Konkurser försätter alla inblandade i en svår situation.

Ta hjälp av en jurist när det gäller konkursansökan

När en konkursansökan är inlämnad återstår det för en jurist att sätta sig in i ärendet. En av uppgifterna är att ta reda på vilka tillgångar det finns. Samtidigt ska man ta redan på om det finns tillgångar som är undangömda, och även utreda hur det kom sig att företaget hamnade i konkurs.

En jurist kan sedan ta sig an uppgiften att fastställa när det kapital som fanns i företaget förbrukades och även kontrollera att bokföringen stämmer och har gjorts på ett ordentligt sätt. Till slut återstår att betala tillbaka de pengar företaget är skyldigt sina borgenärer.

Ta hjälp av en retorikexpert

När man vet vad man vill säga men inte kan få fram det på ett bra sätt kan en retorikexpert hjälpa till att fila på språket så att man bli mera självsäker.

Om några veckor var det dags att hålla talet Erik fasat för länge. Som bestman måste han hålla ett tal till brudparet under middagen, hade de sagt. Ingen kände till hans scenskräck, och det kändes genant att berätta för de andra nu efter så många års vänskap. Han kunde inte begripa hur han klarat att hålla det hemligt.

Kanske kunde den heldagskurs han bokat in nästa vecka hjälpa honom att inte tappa greppet när det var dags. Kursen hette Våga tala och hade dykt upp på hans skärm en dag när han satt och slösurfade. Innan han kunde ångra sig bokade han kursen och stängde snabbt datorn.

Suverän retorikexpert

Kursen hade varit fantastisk och deltagarna lika besvärade som Erik. Konstigt nog gjorde det allt mycket enklare. Han behövde inte känna sig dum. Lärare för dagen var en känd retorikexpert och Erik var till en början lite starstruck. När de väl kom igång gick tiden snabbt och efteråt undrade han om han lärt sig något.

Så kom dagen för bröllopet. Han hade övat mycket för att memorera talet Sambon Lena nickade diskret efter att förrätten var uppäten. Han reste sig och slog kniven mot sitt vinglas. Allas blickar fokuserades på honom. Sedan började han tala. Efteråt mindes han ingenting men fick öronbedövande applåder innan alla skålade för brudparet. Hitta kurser i kommunikation här: snackasnyggt.se

Ekonomisk arbetsställning med en ESD kontorsstol

Ska ni köpa nya möbler till arbetsplatsen? Väljer man en ESD-kontorsstol får man en ergonomisk arbetsstol som går att justera och individanpassa. Det skonar ryggen och gör arbetet lättare.

Det är viktigt med bra arbetsmöbler som är justerbara och ergonomiska. Med ett höj- och sänkbart bord får man en varierad arbetsställning vilket skonar kroppen och gör att man inte blir lika trött. Men för att motverka ryggont och för att kunna arbeta effektivt krävs det också en bra stol som exempelvis ESD-kontorsstol. Den tål det mesta och passar särskilt bra för den som arbetar med olika typer av monteringsarbeten inom industri och teknik. Detta då ESD-stolens ryggstöd tillåter att man rör, vrider och böjer kroppen. Samtidigt ger ryggstödet bra stöd för svanken.

Satsa på en ESD-kontorsstol av bra kvalitet

Bra arbets- och kontorsmöbler kostar lite mer men det är en investering som man har igen flera gånger om. Detta då medarbetarna kan variera sin arbetsställning och slipper ryggont och förslitningsskador, vilket i sin tur ger färre sjukskrivningar. Det i sin tur ökar produktiviteten vilket naturligtvis är bra för företaget. Väljer man dessutom kontorsmöbler av bra kvalitet, som exempelvis ESD-kontorsstol, får man möbler som håller i årtionden, till skillnad från billiga kontorsmöbler som inte överlever särskilt många år. Ska man köpa nya kontorsmöbler ska man därför vända sig till ett företag som säljer kvalitativa möbler och som även lämnar generös garanti. Vissa av dem har smarta hemsidor där man enkelt kan planera sin arbetsstation och även begära en offert.

Redovisningsbyrå i Stockholm har koll

Företagare jobbar hårt med sin produkt eller tjänst. Men det är inte allt. En stor del av tiden går åt till pappersarbete. Nu kan man som tur är anlita en redovisningsbyrå i Stockholm för hjälp.

Lisa började känna av den tunga arbetsbördan. Hon gjorde behandlingar även om hon hade terapeuter som jobbade för henne. Förfrågan var stor. Som om det inte var nog satt hon kvällar och nätter med scheman, bokföring och löner. De sistnämnda hade hon ingen utbildning i vilket gjorde att det tog mycket tid.

En redovisningsbyrå i Stockholm hade under en längre tid hjälpt henne med årsbokslut och ibland när hon behövde annan hjälp, men nu var det dags att kontakta dem igen. Den här gången för att bygga på tjänsten hon redan hade. Hon ville vara på behandlingsavdelningen där hon hörde hemma och där hon tjänade pengar.

Redovisningsbyrån i Stockholm var fantastisk

Under det inbokade besöket pratade de om vilka möjligheter som fanns. Hon kände sig väl omhändertagen och viljan att hjälpa fanns där. De rekommenderade henne ett paket där de tog hand om både bokföring, årsbokslut och löner. Redovisningsbyrån visste allt om helgersättningar, sjukersättning och olika tillägg. Hon kunde känna sig trygg.

Hon fick med sig en kalkyl att titta på hemma och återkomma med hur hon ville göra. Hemkommen satte hon sig vid köksbordet och började räkna på de siffror hon fått. Häpnade över de behandlingar hon skulle kunna tjäna in kostnaderna på. För att inte tala om att hon skulle få sova, bara det var värt varenda krona.

Utomhusreklam är stor och syns

Det är i offentlig miljö som man kan göra den stora och riktigt effektiva reklamen. Utomhusreklam syns när man väntar på bussen eller vid ett övergångsställe och då hinner man ta den till sig.

De digitala ytorna för annonsering har inneburit en förändring i modern marknadsföring. En digital annonsplats kan vara rörlig och den är lätt att byta budskap på. Rörliga bilder är de mest effektiva bärarna av annonser eftersom ögat alltid retas av rörelse och på så sätt drar de uppmärksamheten till sig.

Vill man verkligen synas så är utomhusreklamen det bästa sättet. Det finns så mycket outnyttjat utrymme för digitala skärmar, billboard och fasadtäckande vepor som gör att man syns med spännande och nytänkande budskap.

Om man kontaktar ett företag som gör utomhusreklam får man idéer

Företag som arbetar med modern marknadsföring hittar ständigt nya ytor och möjligheter. Att man redan nu har oväntade och effektiva annonsplatser till sitt förfogande beror på förmågan att tänka utanför boxen.

Det finns nya lösningar för alla företag och om man kontaktar dem som arbetar med utomhusreklam kommer man att inse möjligheterna. Skulle man vilja täcka in en hel husfasad med halvgenomskinlig folie eller ha ett endagars popup-event så hjälper de som arbetar på reklambyrån till att planera och söka de tillstånd som behövs.

Den bästa reklamen är den oväntade och den som inte går att klicka bort. Vacker och effektiv utomhusreklam finns på sin plats dygnet runt och blir som en del av miljön. Då stör den inte men den förmedlar ändå sitt budskap. Läs mer om utomhusreklam på den här hemsidan: https://www.utomhusreklam.nu/

Upprätta ekonomisk plan för BRF

Att upprätta en ekonomisk plan för BRF är inte något man kan avstå från att göra. Det ingår i det åtagande en BRF har för att kunna upplåta bostäder. M a o är korrekt info helt nödvändig.

Att bo i BRF är populärt, speciellt i storstäder. Att köpa en bostad, eller rättare sagt rätten att bo i densamma, anses som en bra boendeform och ett tryggt alternativ för de boende. Detta ställer förstås stora krav på en BRf som förening och kräver att man har en god och ordnad ekonomi.

För att alla BRF ska ha en transparens i verksamheten behövs dokument där man kan se information om både föreningen som sådan och dess ekonomiska ställning. Det finns alltså en rad områden som ska redovisas, och det hela benämns ekonomisk plan. Den ska upprättas och revideras och registreras.

En korrekt ekonomisk plan för BRF kräver kompetens

Som BRF har man inte alltid den typen av kompetens inom själva föreningen – det kan bero på föreningens storlek eller på hur gammal föreningen är. Det får ändå alltid anses som väl använda pengar att ta experthjälp då ekonomisk plan för BRF ska upprättas. Man behöver ha en korrekt och godkänd plan registrerad hos Bolagsverket för att verksamheten ska godkännas och fungera.

En komplett plan ska innehålla både formalia och en beskrivning av fastigheten. Kostnader för underhåll och liknande samt finansiering ska också framgå. De driftskostnader som bostadsrättsinnehavare ska stå för måste också de listas. Ekonomisk plan är ett viktigt dokument i en BRF. Läs mer om ekonomiska planer på den här hemsidan: https://www.ekonomiskplanbrf.se/