Gör reklam på väggen med spektakulär film!

São Paulo i Brasilien är en stad som sticker ut av flera olika anledningar. Skulle man ta en promenad i staden, skulle man efter ett tag lägga märke till en mycket tydlig sak; det förekommer ingen som helst reklam i staden. Man har helt enkelt förbjudit all slags reklam i offentlig miljö. Man tyckte att det var en ”visuell förorening” 2007 och tog bort alla reklamskyltar, skriver SVD. Istället för reklamskyltar ser man till exempel sådan konst som man väljer att ha, från stadens sida.

Tänk dig Stockholm helt utan reklam

Det skulle vara en smärre revolution om till exempel Stockholm antog en sådan bestämmelse över sin stad. Flera företag skulle plötsligt (som SL) bli utan intäkter som kommer i form av reklam på tunnelbanorna, för flertalet byggnader som hyser reklampelare. Tänk dig hela New York utan någon som helst reklam. Antagligen skulle väl människorna både i Stockholm och New York titta på varandra än sitta och kika på reklamen på tunnelbanan.

Reklamen finansierar satsningar och trafik i staden

Det finns nog inga siffror på hur mycket reklamen drar in i intäkter, men här gissar vi på miljontals kronor varje månad. Alla företag tävlar om att synas; resenärerna på tunnelbanan kan nås med reklam allt från vilka studier de borde studera och på vilka universitet, vilka radioprogram de borde lyssna på, vilken bil de borde köra och soffor att sätta sin rumpa på. Samma gäller gäller resenärer på kortare och längre sträckor över hela landet.

Vi har fler levande bilder än någonsin

Många reklampelare ser ut som något taget ur Harry Potter-filmer där tidningarnas bilder blev levande när man tittade på dem. På samma sätt har vi levande bilder på reklampelarna i staden. Precis som man förutsåg i filmer som till exempel Blade Runner, som gick på 1980-talet på landets biografer. Snart kommer vi ha reklam i 4D som uppenbarar sig medan vi går på stadens gator, eller kör bil i godan ro.

Det gäller att hänga med i den snabba digitala utvecklingen

Om du har ett företag och vill hänga med i denna snabba utveckling är det viktigt att du satsar din marknadsföring på levande bilder och stora skärmar. Om du undrar hur reklambranschen har klarat av frånvaron av reklam på stadens gator i São Paulo i Brasilien, har den överlevt väldigt bra. Man flyttade reklamen till inomhus i stället för utomhus som tidigare. Så att förflytta sin marknadsföring till storskärmar och väggar är ingen dum idé alls. Om du behöver hyra en projektor för reklam och marknadsföring kan du fortsätta läsa här.