Nyttan med reklam

Det är mycket viktigt att man som företagare, eller organisation lär sig att hantera marknadsföring på rätt sätt. Är man ett litet företag, kanske det inte finns utrymme för att anställa någon som är utbildad inom marknadsföring. Då blir man tvungen att själv utföra de marknadsföringsinsatser som man är tvungen till för att locka nya kunder till sig. Man brukar säga att all reklam, eller all uppmärksamhet som det egna företaget får, även om det råkar vara i ett sammanhang som inte är så positivt, är bra för att folk ska lära känna företaget.

Vilket är bästa formatet?

Vilken reklam som passar är upp till det egna företaget att ta ställning till. Vissa vill bara göra reklam på nätet. Andra vill göra reklam i massmedierna; TV, radio eller tidningar. Allt fler inser att filmad reklam är bästa sättet att locka till sig kunder. Särskilt den unga generationen tilltalas mest och bäst av filmatiserad reklam.

Reklam via influencers

Allt flera unga inspireras av kända influencers. Att vara en influencer innebär att man måste få väldigt många, flera tusentals följare på sociala medier eller på sin hemsida. Lyckas man med det kan man bli sponsrad av företag som på så sätt får tillfälle att synas bland alla de som följer den som arbetar som influencer. Det är ett nytt sätt att göra reklam på, som den äldre generationen inte är van vid.

Den äldre generationen är mer van vid skyltar, neonskyltar, tryck på arbetskläder och liknande. Vill man göra reklam på det gamla och goda sättet kan man göra så. Läs mer här.