Hur private banking kan hjälpa dig

Pengar får ofta pengar att växa. Det innebär konkret att ju mer du har att satsa, desto mer kan du också vinna. Det handlar inte om någon roulette heller utan det handlar om enkel matematik där säkra investeringar med lägre risk och ränta i slutändan kan generera pengar på sikt och, som sagt: ju mer du kan placera, desto mer kommer också räntan att ge dig. Det är en sak.

En helt annan handlar om att det tar tid att förvalta ett befintlig kapital. Pengar mår bra av att röra sig och flyttas. Att köpa aktier, värdera fonder, sätta upp pensionssparande- och kapital, att hitta rätt försäkringar och så vidare kräver en uppoffring.

Är man en företagare som tjänat ihop ett större kapital så vill man förmodligen även fortsatt lägga fokuset på kärnverksamheten och inte på det man tjänat. Det kan man låta någon annan göra och detta genom tjänsten private banking.

Private banking är något som erbjuds både av banker och företag; en typ av tjänst med en exklusiv aura runt sig där det krävs ett kapital för att erbjudas tjänsten. Alla har olika nivåer, men säg att runt tre miljoner normalt är en lägre gräns så har man lite att förhålla sig till. Private banking må erbjudas av banker, men vi skulle ändå säga att man har lite mer att tjäna på att anlita ett företag specialiserat på området. Varför? Jo, för att man då sätts i centrum på ett annat sätt.

Private banking av företag blir mer individualiserat

Många upplever att skillnaden mellan private banking hos en bank och hos ett företag är extremt stor. Tre miljoner för en bank är tre miljoner; där blir man pliktskyldigt erbjuden tjänsten – men man får ingen särbehandling. Ungefär som att betala för en dyr första-klass-biljett på ett flygplan, men där allt som skiljer medan en vanlig biljett är ett skynke och ett fritt glas apelsinjuice.

Hos företag så erbjuds man ett helt team som samtliga har ett enda enda fokus: att få ditt kapital att växa. man lyssnar lyhört på dina önskemål och behov och kan utifrån dessa upprätta en långsiktig plan samt presentera nya infallsvinklar och idéer för ytterligare tillväxt.

Servicen blir även den annorlunda. Du som kund kan ringa när som helst på dygnet och förvänta dig ett svar av din kontaktperson. För en kund inom private banking finns inga regelrätta öppettider. Något som är bra med tanke på att pengar aldrig sover och där den allra bästa investeringen kan kräva ett snabbt beslut och en snabbare handling. Allt sker med ditt goda minne, du har fullständig transparens och kan närhelst du vill kontrollera olika transaktioner och affärer. Kort och gott: private banking ger dig ro till att fortsätta tjäna pengar medan det intjänade kapitalet kan växa i bakgrunden.

På sajten https://www.privatebankings.se kan du läsa mer m denna tjänst.