Ta hjälp av en retorikexpert

När man vet vad man vill säga men inte kan få fram det på ett bra sätt kan en retorikexpert hjälpa till att fila på språket så att man bli mera självsäker.

Om några veckor var det dags att hålla talet Erik fasat för länge. Som bestman måste han hålla ett tal till brudparet under middagen, hade de sagt. Ingen kände till hans scenskräck, och det kändes genant att berätta för de andra nu efter så många års vänskap. Han kunde inte begripa hur han klarat att hålla det hemligt.

Kanske kunde den heldagskurs han bokat in nästa vecka hjälpa honom att inte tappa greppet när det var dags. Kursen hette Våga tala och hade dykt upp på hans skärm en dag när han satt och slösurfade. Innan han kunde ångra sig bokade han kursen och stängde snabbt datorn.

Suverän retorikexpert

Kursen hade varit fantastisk och deltagarna lika besvärade som Erik. Konstigt nog gjorde det allt mycket enklare. Han behövde inte känna sig dum. Lärare för dagen var en känd retorikexpert och Erik var till en början lite starstruck. När de väl kom igång gick tiden snabbt och efteråt undrade han om han lärt sig något.

Så kom dagen för bröllopet. Han hade övat mycket för att memorera talet Sambon Lena nickade diskret efter att förrätten var uppäten. Han reste sig och slog kniven mot sitt vinglas. Allas blickar fokuserades på honom. Sedan började han tala. Efteråt mindes han ingenting men fick öronbedövande applåder innan alla skålade för brudparet. Hitta kurser i kommunikation här: snackasnyggt.se