Fördelen med att beställa alla servicetjänster från samma företag

Det finns ett flertal servicetjänster som underlättar vardagen för företag. Det kan vara daglig kontorsstädning och trappstädning likväl som fruktservice, tvättservice och blomservice. Ett alternativ är att köpa enstaka servicetjänster från olika företag vilket innebär många avtal med flera företag. Ett annat alternativ är att låta en större städfirma ta hand om allt. Det finns många fördelar med den lösningen.

Idag går det att som företagare få hjälp med nästan vad som helst. Det handlar inte bara om klassiska tjänster som kontorsstädning och renhållning utan allt från posthantering till hantering av tvätt och disk. En del serviceföretag har valt att enbart fokusera på en av dessa tjänster. Det kan exempelvis vara ett tvätteri som åker runt och samlar upp tvätt för att dagarna efter leverera detta komplett tvättat och struket.

Samtidigt finns det företag som jobbar med kompletta helhetslösningar. Detta ibland i samband med andra företag men under ett och samma varumärke.

Så fungerar det

Ett företag i Gävle vill ha kontorsstädning en gång per dag. De kontaktar flera städföretag i Gävle och jämför dess priser. Men det är inte bara kontorsstädning de behöver hjälp med utan vill även ha fruktkorg en gång per dag, tvätten tvättad och blommorna omskötta. Därmed får de kontakta tre ytterligare företag för att få in offerter från dem. Med andra ord får de ha avtal med fyra olika företag som sedan ska förhandlas.

Är det något som krånglar med fruktservicen behöver ett nummer ringas, ett annat om frågor kring tvätten uppstår osv.

Större företag har ofta bredare utbud

Ett annat alternativ hade varit att företaget kontaktat städföretag i Gävle som erbjudit kompletta kontorstjänster. Det brukar vara de större företagen som har ett bredare utbud och därmed kan ha kontorsstädning som bas och sedan bygga ut denna tjänst med en rad olika tilläggstjänster. kontorsstädninggävle.se är ett exempel på ett städfötetag med ett brett utbud tjänster.

För att få dessa tillägg (fruktkorg, tvätt, postservice, m.m.) så behöver först kontorsstädning beställas. Därmed finns en grund för kommande tilläggstjänster.

Smidigare kommunikation

Den stora fördelen med detta är att man kan skapa en smidigare kommunikation. Oavsett vad som krånglar så är det enbart ett enda företag som ska kontaktas. De kommer vara på plats varje dag (tack vare kontorsstädningen) vilket även innebär att man lätt kan beställa en enstaka extratjänst eller bygga på med flera tilläggstjänster.

En annan fördel är priset. För som de flesta företag går det att få paketlösningar. Ju fler tjänster som beställs desto lättare är det att få rabatt på dessa. Självklart kan priserna jämföras men framförallt är det helhetslösningen som brukar uppskattas av kunderna.