Få fler kunder genom offerttjänster

Som företagare gäller det alltid att jobba med effektiva marknadsföringskanaler. En väg att nå ut till nya kunder är att synas vi offerttjänster. Det blir ett konkret sätt att få fler offertförfrågningar. Här visas fördelar och nackdelar samt hur det går till. Detta utifrån ett exempel med ett städföretag som vill hitta fler kunder för sin kontorsstädning i Öerbro. 

Numera jämför alla tjänster mot andra

För konsumenterna har det blivit allt enklare att jämföra och få in priser från flera leverantörer. Inom lån sker det via låneförmedlare, priser på produkter jämförs via Prisjakt (eller liknande tjänst) och tjänster jämförs via offerttjänster. Därmed blir det även en väg att marknadsföra sitt företag genom att anmäla sig till någon av dessa tjänster. 

Anslut företaget till offerttjänster

Driver du exempelvis ett städföretag med fokus på trappstädning och kontorsstädning i Örebro kan kunder hittas inom denna stad via en offerttjänst. Du kontaktar offerttjänster som är aktiva i Örebro där just trappstädning kan jämföras. Det räcker därmed inte att tjänsten förmedlar offerter från städbolag överlag utan att kunden ska kunna ange just trappstädning eller kontorsstädning som den tjänst som önskas. Detta för att inte du ska få förfrågningar från privatpersoner eller av de som söker hemstädning, flyttstädning osv. 

När du registrerar ditt företag anger du inom vilket område du kan ta uppdrag. Även om företaget är beläget i Örebro så kanske även uppdrag kan tas i städer inom en radie av 5 mil. Detta är viktigt att i så fall ange eftersom det är helt avgörande för vilka kunder som kommer få möjligheten till offerter. 

Så ansluter du företaget

Börja med att ansluta ditt företag genom att uppge de uppgifter som offertföretaget efterfrågar. Låt sedan detta företag hitta nya kunder till dig. Detta inom det område som du söker kunder. Företaget kan exempelvis vara verksam inom flera städtjänster men enbart söka mer arbete inom trappstädning. 

När en kund söker efter trappstädning eller kontorsstädning i Örebro kommer denna förfrågan att skickas vidare till ditt företag (samt flera andra städföretag i Örebro med dessa tjänster). Du har nu möjligheten att skriva en offert som returneras till kunden. 

På detta sätt är offerttjänster ett sätt för företag att både hitta nya kunder, bli lönsammare och hitta nya spännande uppdrag. 

Men se upp med priset

Självklart är det en fördel att få fler offertförfrågningar – men vad kostar det? Här kan det vara olika mellan de olika tjänsterna. Det kan exempelvis vara att företaget måste betala en viss fast summa per år eller en rörlig del som avgörs beroende på hur många förfrågningar som kommer in. 

Var noga med att förstå prisbilden tydligt innan du skriver på ett avtal med en offerttjänst. Det gäller även att vara insatt i både bindningstid och uppsägningstid. För även om det kan låta fördelaktigt blir det dyrt att betala för en tjänst som inte kan utnyttjas i det fall som företaget måste byta stad, inriktning eller läggas ner.