Lär dig sälja med rätt argument!

Arbetar du som säljare och arbetar med marknadsföring av ditt företag, eller dina produkter? Alla som arbetar med sälj, försäljning och reklam, märker att om man är duktig på argumentering och retorik lyckas mycket bättre. Och att lyckas med försäljning och kunna sälja in sina varor och tjänster är nyckeln till framgång. För alla som leder ett företag är det viktigt att lyckas med allt detta. Argumentering och retorik handlar inte bara om vad du säger, utan framför allt om hur du säger det. Står du framför någon och pratar med pipig röst, eller kurar ihop med kroppen som om du behöver skydda dig, kommer mycket få människor att lyssna på dig, hur bra saker du än har att säga. Har du inte detta i dig, eller vill bli mycket bättre på det kan du gå en kurs i retorik.

Få människor att lyssna på det du har att säga

I en kurs i retorik lär du dig att kunna säga nej, men få det att låta som ett ja. Du kan be någon dra åt h-e men få det att låta som något mycket trevligt. Och det är en mycket viktig egenskap. Som säljare är det viktigt att alltid uppfattas om trevlig, även när man säger ifrån. Får man människor att må bra, lyssnar de mycket bättre på vad man har att säga. Även om man har en negativ ska att säga, kommer den som lyssnar på det och uppfattar det som något bra, att lättare ta till sig budskapet. På samma sätt är det tvärtom, uppfattar någon allt du säger som något negativt, slår de dövörat till. Som säljare är det ingen bra egenskap. Som säljare, eller försäljare är det viktigt att behålla sin kund eller få någon som sin kund.

Framgången som säljare hänger alltså på hur du säger något

Det sägs att en duktig säljare kan sälja vad som helst, bara det är någon som får folk att gilla dem. Det som en säljare gör, är att först och främst sälja sig själv. och ska man sälja sig själv ska man få människor att vilja köpa det man säger. Acceptera det man för fram och de argument som man framför för att någon ska vilja ha det man säljer.

Det är en konst att sälja. För många säljare innebär det att kunna peka på och visa vilka fördelarna är med den vara eller tjänst som man säljer. Vill man bli bättre i sin argumentation kan man behöva gå en kurs i retorik.